Een grandioze finale aan de Maas

Adrian Fernémont en Thibault Radoux staan perfect gelijk in de tussenstand voor ze zaterdagochtend aan de 22 klassementsproeven en de 243 km van deze Condroz Rally beginnen. Dit jaar zal er tijdens de grote finale van de Ford Fiesta SportTrophy 2014 niet gerekend moeten worden of een schrapresultaat in het achterhoofd gehouden moeten worden: wie voor de andere eindigt is kampioen...

De promotieformule van Ford bestaat al vijftien jaar. De naam van de eindwinnaar was meestal nog niet gekend voor de slotwedstrijd, maar zelden was de strijd zo spannend als dit jaar in de Ford Fiesta SportTrophy. In de Condroz Rally zullen de twee titelkandidaten voluit moeten gaan, want de inzet is groot: een wedstrijd naar keuze in het Wereldkampioenschap Rally met een Ford Fiesta R2.
Met elk twee overwinningen en een tweede plaats, maar ook elk een opgave, moeten Thibault Radoux en Adrian Fernémont niet rekenen langs de Maas: de winnaar wordt kampioen. Na overwinningen in Ieper en Roeselare gaat Adrian Fernémont misschien met een klein voordeel van start. De piloot uit Namen eindigde vorig jaar immers tweede in de Trophy in Hoei achter Timo Van der Marel, Maar, in de East Belgian Rally moest hij opgeven.
Thibault Radoux weet wat hem te doen staat in de Condroz. Vorig jaar was hij niet van de partij in Hoei, maar hij was altijd snel in de finale van het Kampioenschap van België. In 2012 stond hij aan de leiding toen hij moest opgeven. De piloot uit Houffalize komt met vertrouwen aan de start na zijn overtuigende zege in de FFST in St-Vith, maar in de Omloop van Vlaanderen viel hij vroegtijdig uit.
Jamie Brown, momenteel vierde in de Trophy, is uitgeteld voor de titel, maar met zijn terreinkennis kan hij wel een gooi doen naar een podiumplaats in de FFST 2014. De jonge Brit neemt het onder andere op tegen Geoffrey Collard, de vijftiende piloot die dit seizoen deelneemt aan de Trophy.
Andere Fiesta's R2 die buiten de Trophy rijden mikken op een topresultaat in categorie RC4, terwijl Harry Hérion aan de start komt met een Ford Fiesta R200. Alle volgers en de verantwoordelijken van de Ford Fiesta Sport Trophy zullen natuurlijk de prestaties van Xavier Baugnet op de voet volgen. De tweevoudige winnaar van de Trophy, in 2008 en 2012, maakt zijn debuut met een vierwielaandrijver aan het stuur van de Ford Fiesta R5 van TeamFloral, een wagen waarmee Jean-Philippe Radoux, de vader van Thibault, afgelopen weekend knap 10de werd in de Rallye du Valais in het Europees kampioenschap.

Onze partners